У коледжі в Київській області волонтери створили сучасну кулінарну лабораторію | УНН


У Немішаївському коледжі запустили нову навчально-виробничу лабораторію, оснащену сучасним обладнанням. Студенти спеціальності «Технології харчових виробництв» отримають можливість практично працювати з пароконвектоматом та іншими новітніми пристроями.

У коледжі селища Немішаєве на Київщині відкрили сучасну навчально-виробничу лабораторію "Технології харчових виробництв". Її наповнили пароконвектоматом, холодильною та морозильною камерами, шафою шокової заморозки, кухонним роботом "Thermomix" тощо. Нині у Немішаївському профільному коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування навчається 1676 студентів. Ті з них, хто навчається за спеціальністю технології харчових виробництв, зможуть практикуватися на новому обладнанні.

На думку Олександра Пахолюка, директора Благодійного фонду "МХП-Громаді", ця лабораторія стане важливим елементом навчального процесу і забезпечить студентам коледжу суттєву конкурентну перевагу при пошуку роботи.

Сьогодні надзвичайно актуально інвестувати ресурси в освіту, забезпечуючи молодь можливістю отримати знання, які зроблять їх конкурентоспроможними на ринку праці і дозволять реалізувати свій потенціал. Для Благодійного фонду особливо важливо, щоб такі спеціалісти залишалися в Україні і сприяли розвитку економіки, вносячи свій вклад у розбудову громад маленьких міст і сіл.

Як зазначив директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз, для компанії МХП стратегічно важливо підтримувати подібні проєкти.

МХП, як потужна міжнародна корпорація, що еволюціонує в сфері кулінарії, усвідомлює важливість сучасних навичок для випускників професійних навчальних закладів. Вміння працювати з новітніми технологіями, високий рівень кваліфікації та здатність конкурувати на ринку праці є надзвичайно цінними для роботодавців. Сьогодні компанії прагнуть залучити до своїх команд молодих спеціалістів, які мають різноманітні навички. Тому такі великі підприємства, як МХП, готові інвестувати в навчання студентів, аби заповнити ринок молодими та обдарованими кадрами.

У Немішаєвському фаховому коледжі впевнені, що створення нової лабораторії суттєво зміцнить матеріально-технічну базу навчального закладу, який у 2022 році зазнав окупації та постраждав від дій агресора. Партнери коледжу, Благодійний фонд "МХП-Громаді" та компанія МХП, інвестували в розвиток кулінарного простору близько 800 тисяч гривень.

"Незважаючи на всі виклики, ми не лише продовжуємо нашу діяльність, а й прагнемо рухатися вперед, забезпечуючи нашим студентам найкращі умови для навчання та розвитку, - ділиться директор Немішаївського фахового коледжу НУБІП України Володимир Альохін. - Наша нова кулінарна лабораторія є справжньою платформою для вдосконалення професійних навичок тих, хто має бажання працювати у сфері харчових технологій. Це також яскравий приклад успішного державно-приватного партнерства, яке спрямує зусилля на зміцнення економіки України."

Владислав Суханов, студент четвертого курсу Немішаївського фахового коледжу, навчається на спеціальності технології харчових виробництв. Він став одним з перших, хто випробував новітнє обладнання в кулінарній лабораторії.

"Після завершення навчання я прагну стати сироваром і створити унікальну рецептуру для приготування смачних сирів та страв з них, - ділиться Владислав. - Сучасне обладнання в нашій кулінарній лабораторії надихає мене досягати нових висот у професії."

Ігор Щавінський, головний кухар Кулінарного центру МХП, в ході відкриття показав студентам процес приготування яловичого язика су-від в темпурі з лісовими грибами. Він підкреслив, що в умовах швидкого розвитку цифрових технологій сучасні студенти повинні не лише орієнтуватися в актуальних тенденціях кулінарії, але й мати практичні навички, щоб ефективно застосовувати свої знання.

Невелика частинка Кулінарного центру МХП в Немішаївському коледжі - це вже великий поступ для студентів, які в майбутньому бачать себе у професії, - додає Ігор Щавінський.

Це вже п'ятий навчальний заклад, що отримав сучасне обладнання для підготовки майбутніх спеціалістів завдяки Благодійному фонду "МХП-Громаді" та МХП в рамках національної ініціативи "Дуальна освіта".

Related posts