Як тривалий час яйця можуть залишатися свіжими в холодильнику: думка спеціаліста.


Відзначається, що якщо яйця тривалий час зберігаються в холодильнику, їх варто оглянути.

Чимало українців зберігають яйця у холодильнику, сподіваючись, що це допоможе зберегти їх свіжість на якомога довший термін. Зрештою, навіщо марнувати їжу і витрачати все більше коштів на продукти, коли ціни постійно підвищуються?

Видання Cnet отримало інформацію від Закарі Картрайта, експерта з безпеки та контролю якості продуктів харчування в Інституті харчових технологій, про основні аспекти правильного зберігання яєць.

Згідно з інформацією, наданою Міністерством сільського господарства США, термін зберігання яєць у холодильнику коливається від трьох до п'яти тижнів.

"Зазвичай вони залишаються придатними для споживання протягом тижня або двох після зазначеного терміну, якщо їх правильно зберігати в холодильнику," - зазначає Картрайт.

Існують методи, які дозволяють значно продовжити термін зберігання свіжих яєць. Фахівець поділився порадами, що для цього потрібно зробити:

Згідно з інформацією, наданою Міністерством сільського господарства США, варені яйця можуть залишатися свіжими в холодильнику приблизно протягом семи днів.

Щоб перевірити, чи є яйця придатними для вживання, можна виконати простий експеримент, використовуючи склянку з холодною водою.

Заповніть велику склянку холодною водою, а потім обережно занурте в неї яйце. Якщо яйце опуститься на дно і ляже на бік, це свідчить про те, що воно ще свіженьке і придатне для вживання. Якщо ж яйце тоне, але залишається у вертикальному положенні, його також можна вживати, але варто пам'ятати, що це вже старе яйце, тому його краще використати якомога швидше. Якщо ж яйце спливає на поверхню, це сигналізує про його псування, і його варто викинути.

"Цей тест ефективний, оскільки з часом у яйці накопичується повітря, що підвищує його плавучість", - пояснює Картрайт.

Слід мати на увазі, що навіть якщо одне з яєць у упаковці успішно пройшло перевірку, це не гарантує, що всі інші також будуть якісними. Тому важливо оглядати кожне яйце індивідуально перед приготуванням, та звертати увагу на його аромат.

"Яскраво виражений запах, нагадуючий сірку, є чітким індикатором того, що яйце стало непридатним для вживання. Варто також звернути увагу на незвичайне забарвлення, таке як рожеві, зелені чи райдужні відтінки у білку або жовтку, які можуть вказувати на можливе бактеріальне зараження", - зазначив фахівець.

Так, але не в шкаралупі. Один із варіантів заморозки яєць - розбити їх, збити і тільки після цього поставити в морозилку. Або ви можете заморозити жовтки і білки окремо в лотках для кубиків льоду або у формочках для кексів. Вони можуть зберігатися в замороженому вигляді до одного року.

Згідно з інформацією від Міністерства сільського господарства США, білки є кращими для заморожування, оскільки їхня структура залишається стабільною. Проте, якщо ви плануєте заморожувати жовтки, рекомендується додати сіль та цукор, щоб покращити їхню консистенцію.

Раніше УНІАН писав, як зварити яйця, щоб вони легко чистилися.

Related posts